Önkéntes munka 2019-20

Vissza a kategóriákhoz

2019. október 4-én a Cloudera Cares ’19 cég dolgozói látogatták meg iskolánkat. Egy izgalmas és egyben mozgalmas délelőttöt szerveztek tanulóinknak. Egy mese, Csillag a kiscsikó története köré építették programjukat. Így a gyerekek a mese segítségével járhattak a Tökhintó Parkban, a Boszi konyhájában, a Cserepes műhelyben, Hamupipőke szobájában és a Sárkány labirintusában. A délelőtt során különböző állomásokon, melyek a meséhez kapcsolódtak, különböző feladatok várták a tanulókat. Volt bringó hintózás, korongozás és agyagozás, vasalható gyöngyből képkészítés, őszi asztali dísz készítés és vidám mozgásos ügyességi játék a tornateremben, miközben vendégeink minden feladatot együtt teljesítettek a gyerekekkel.

Az állomások feladatainak teljesítése után a vendégek elkísérték ebédelni is a gyerekeket illetve bőven jutott idő kötetlen beszélgetésre, közös játékra.

Az egész program nagyon jó hangulatban telt, gyermek-felnőtt egyaránt jól érezte magát. A nyelvi nehézségek ellenére is, hiszen több vendégünk csak angolul beszélt, rögtön egymásra találtak felnőttek és tanulók. Készséges tolmács pedig mindig akadt. Azt is érdekes volt megtapasztalni, hogy nyelvismeret nélkül a sport és a tánc összehozza az embereket. Jó példa volt erre a program után a kötetlen foci a sportpályán, illetve mikor egy kedves vendég hölgy és a lányok spontán táncolni kezdtek. Jó volt látni őket.

Vendégeink az egyes feladatok elkészítéséhez tartozó eszközök biztosításával támogatták intézményünket. A tanulók búcsúzóul egy-egy pólót kaptak ajándékba, melyen az iskola logója és az érintett cég neve olvasható. A délelőtt során pedig többféle friss gyümölccsel is megkínálták tanulóinkat minden állomáson. Nagylelkű felajánlásaikat ezúton is köszönjük.

Vendégeink vidámsága, kedvessége, tanulóink iránt mutatott nyitottsága és elfogadása maradandó élménnyé varázsolta ezt a napfényes őszi délelőttöt. Ezt is köszönjük nekik.