Egészségnap 2019-20

Vissza a kategóriákhoz

2019. november 8-án rendeztük meg az Egészségnapot iskolánkban. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóinknak is minél több ismerete legyen ebben a témakörben, és a mindennapok során megjelenő szemléletformálást ilyen módon is erősítsük.

Rendezvényünk egy egész délelőttöt felölelt, melyre a tanulóink családtagjait is szeretettel hívtuk és vártuk. Programunkhoz lelkes segítőket és támogatókat is találtunk: a Vöröskereszt XVII. kerületi szervezete, a Johanita Segítő Szolgálat, a ClouderaCares cég, az iskolavédőnői hálózat és Borbás Edit egyéni vállalkozó is csatlakozott a kezdeményezésünkhöz. Az egész délelőtt a játékosság és a gyakorlat jegyében zajlott, hogy minél közelebb vihessük ezt a témát a gyerekekhez.

gyerekekhez. A tanulóink csapatokban látogatták meg az egyes helyszíneket, ahol az egészségmegőrzés egy-egy témakörével ismerkedhettek meg. A fent nevezett cég önkéntesei immár másodszor vettek részt iskolai programunkon. Mint korábban most is örömmel, elfogadással és nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a gyerekekkel közös tevékenységekbe.

A délelőtt során a tanulók készítettek és kóstolhattak egészséges szendvicseket, salátákat, melyek alapanyagát Borbás Edittől, valamint a ClouderaCares cégtől kaptuk. A tornateremben mozgásos feladatok, vetélkedők várták őket, amelyben megjelentek az ismert és kevésbé ismert zöldségek és gyümölcsök. Megismerkedhettek az elsősegélynyújtás alapjaival. A száj - és fogápolás is egy külön állomás volt izgalmas, a gyerekek számára könnyen érthető és gyakorlatias feladatokkal. A Johanita Segítő Szolgálat révén megismerkedhettek egy mentőautó felszerelésével és belülről is alaposan szemügyre vehették. A testi higiéniáról gyerekeknek szóló kedves, rajzos, zenés összeállítást vetített a védőnő, melyet kérdések és válaszok formájában együtt is feldolgoztak. Mindezen programok alatt a szülők koleszterin, vércukor, vérnyomás, testsúly, testtömeg index méréseken vehettek részt a Vöröskereszt dolgozói jóvoltából.

Bízunk benne, hogy az Egészségnapunk elérte célját: a gyerekek játékos formában szereztek egyre több ismeretet, míg a felnőttek – szülők és pedagógusok egyaránt – tájékozódni tudtak egészségi állapotukról a rutin szűrővizsgálatok során, melyekre egyébként eljutni nem mindig egyszerű.

Köszönet minden résztvevőnek.