Autizmus Hálózati Műhely

Az Autizmus Hálózati Műhely munkájáról

A 2014 - 2015-ös tanévben indítottuk el hálózatépítő szakmai műhelyünket azoknak a Budapest területén belül, de más tankerületekben dolgozó szakembereknek részvételével, akik autizmus spektrum zavarral élő gyermekek fejlesztésével foglalkoznak utazó szakemberként vagy speciális csoportban.

Célunk változatlan,a közös problémák, felmerülő nehézségek megbeszélése, a módszertani ismeretek megosztása, esetmegbeszélések tartása, egymás szakmai támogatása. A szakmai összejövetelekre időnként meghívunk olyan vendégeket is, akikkel a legfrissebb módszertani újdonságokról beszélgetünk. Szeretnénk közösen képviselni azokat a speciális igényeket, szükségleteket, melyek egy autizmussal élő gyermek fejlesztése, tanítása során felmerülnek.

A kapcsolatépítést folytatjuk a jövőben is, szeretettel várjuk a Budapest más régióiban dolgozó EGYMI-s utazó szakembereket, speciális autista csoportban, osztályban dolgozó kollégákat, érdeklődő gyógypedagógus kollégákat. A műhelyeket havonta egy alkalommal tartjuk, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon.

Érdeklődni lehet a műhelyről: Dobos Zsuzsánál, a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI igazgatóhelyettesénél.

 

Budapest, 2017. 11. 30.

                                                                                 Lukácsné Kovács Katalin

munkaközösség-vezető