Büszkeségeink

Fővárosi szavalóverseny

2018. november 28-án, szavalóversenyen vettünk részt. A rendezvényen a fővárosi gyógypedagógiai iskolák diákjai vettek részt, a III. kerületi Szent Miklós Általános Iskolában. Lukács Bernadett 5. osztályos tanulónk arany fokozatot, Varga Henrik 3. osztályos diákunk pedig, bronz fokozatot kapott.

 

Koncz Dezső Tanulmányi Verseny

2019. április 8-án került sor a XXXV. Koncz Dezső Tanulmányi Verseny regionális fordulójára, melynek házigazdája a Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola volt. Iskolánkat Heligh Bettina, Rapai Hanna, Szekeres Kolos, Dudás Balázs, Fekete Balázs és Náray-Kovács Zalán képviselte. Az előkelő 4. helyezést érték el. GRATULÁLUNK!

 

Komplex Tanulmányi Verseny

2019. április 10-én a 20. kerületi Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI rendezte meg a komplex tanulmányi versenyt, melyen iskolánk tanulói is részt vettek. Iskolánkat Tóth Karolina, Zsichla Klaudia, Balogh Dániel és Juhász Zsuzsnna képviselte.

A csapat 3. helyezést ért el és tárgyi jutalomban részesült, és továbbjutott az Országos Komplex Tanulmányi Versenyre, melynek Kisújszállás ad otthont. BÜSZKÉK VAGYUNK RÁJUK!

 

Ki mit tud?

2019. április 12-én rendezték meg a VIII. kerületi Józsefvárosi EGYMI-ben a budapesti- és Pest megyei KI MIT TUD? területi döntőjét. Ezen a versenyen versmondás, hangszeres zene és rajz kategóriában indítottuk iskolánk diákjait. 

Rapai Hanna 6. osztályos tanulónk hegedűn játszott. Első helyezést kapott, így a kiskőrösi országos döntőbe is bejutott, amit májusban rendeznek.

Fazekas Orsolya 1. osztályos tanulónk versmondás kategóriában 2. helyezést ért el. 
 
Gratulálunk a szép eredményhez!
 
 
Kerületi Szépíró verseny
 
Idén is megrendezésre került a sajátos nevelési igényű tanulók kerületi Szépíró versenye. A rendezvénynek a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola adott otthont 2019. május 16-án. Iskolánkat Zsichla Klaudia, Róth Gábor és Nemes Bálint képviselte. A feladat egy adott szöveg pontos lemásolása szabályos betűalakítással és betűkötéssel, rendezett külalakkal. Az első évfolyamtól a nyolcadik évfolyamig négy életkori kategóriában indultak a versenyzők.
Róth Gábor a 3-4. osztályosok között 1. helyezést, míg Zsichla Klaudia az 5-6. osztályosok kategóriájában 2. helyezést ért el.

Gratulálunk a szép teljesítményhez!

 

Ebkavalkád rajzpályázat

A kerület kiemelten fontosnak tartja a kulturált, korszerű, a szabályoknak megfelelő ebtartás megismertetését, népszerűsítését. Így, mint minden évben most is megrendezte az Ebkavalkád programot. A rendezvényre 2019. május 19-én került sor. Ez remek lehetőség a kutyabarátoknak az ismerkedésre és továbbá figyelemfelhívás az állatvédelemre, a társadalmi felelősségvállalásra.

A témát igyekeztek közel hozni a gyerekekhez is, így rajzpályázatot hirdettek, melyre iskolánk tanulója, Bujáki Laura is nevezett Kutyusaim című képével, 1. helyezést ért el.

Gratulálunk!

 

Fővárosi Kulturális Fesztivál

2019. május 22-én rendezték meg a Gyógypedagógiai Intézmények Főváros Kulturális Fesztiválját a Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban. Iskolánkat két tanuló, Rapai Hanna és Dudás Balázs képviselte, mindketten az ének-zene kategóriában indultak. Nagyon szép eredménnyel zárták a fesztivált, Dudás Balázs arany, míg Rapai Hanna kiemelt arany fokozatban részesült.

Büszkék vagyunk rájuk!