Fővárosi Gyógypedagógiai Intézmények Kulturális Fesztiválja

 

Fővárosi Gyógypedaógiai Intézmények Kulturális Fesztiválja

2021/22. tanév

A hegyvidéki Gennaro Verolino Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon adott otthont az idei esztendőben a Fővárosi Gyógypedagógiai Intézmények Kulturális Fesztiváljának, ahol a Gyurkovics Iskola tanulója, Rapai Hanna a hangszeres zene, zenekar, szólóhangszer kategóriában ARANY fokozatot ért el. Hanna J. S. Bach G-dúr menüettjét adta elő, a zsűri és a közönség egyöntetű elismerését elnyerve.
A rangos eseményen az iskola frissen alakult énekkara is szép eredményt tudhat magáénak. Népdalokból összeállított műsorukat EZÜST fokozattal jutalmazták. 
Kovács Márta a Gyurkovics Iskola ének-zene tanára elmondta, hogy Hanna évek óta Bekes Anna hegedű tanárnő növendéke, különleges tehetség. Hosszú évek munkájának gyümölcse ez a nagyszerű eredmény.
Az énekkart Kovács Márta mesterpedagógus a tavalyi évben (ekkor jött a kerületbe), mint Népi játék szakkört kezdte el az énekelni, zenélni szerető lelkes alsó tagozatosokkal. A sok kis tehetség ebben a tanévben már komoly előrelépést tett, igazi énekkarrá alakult. A lelkes erőfeszítés meghozta a sikert.
Két felsős diákunk egy-egy szavalattal képviselte iskolánkat, mindketten EZÜST fokozattal zárták a fesztivált.
 
Minden diákunknak szeretettel gratulálunk és köszönjük a felkészítő gyógypedagógusok munkáját.
 
  

Vissza a listához