Kezdődik az iskola

Kedves Szülők!

A tanévnytó időpontja 2019. szeptember 2. hétfő, 8.00 óra.

A továbbiakban az elsős gyermekek szüleinek szeretnénk tájékoztatást adni.

Szülők és gyerekek egyaránt félelemmel vegyes kíváncsisággal várják az iskolakezdést. Rengeteg gyakorlati kérdés merül fel ezzel kapcsolatban. A teljesség igénye nélkül egy rövid áttekintést szeretnénk nyújtani önöknek.

Kezdetek:

1.    Mire lesz szükség? Mit vásároljak?

A legalapvetőbb iskolai felszerelést kérjük, részletes tájékoztatást az osztályfőnökök adnak az első szülőiértekezlet alkalmával, amire az első napok valamelyikén kerül sor.

2.    Mi legyen az iskolatáskában az első nap?

Az első napon még nincs szükség felszerelésre. Váltóruhát szeretnénk kérni, hogy a tanévnyitót követően a gyerekek kényelmesebb, kevésbé féltett ruhába tudjanak átöltözni. Továbbá, szeretnénk kérni, hogy egy kis alakú üzenő füzetet készítsenek be már az első napon, amelybe beleírják a probléma esetén értesítendő telefonszámot (ez legtöbbször a szülők telefonszáma).

Váltócipő használatát szoktuk kérni, a homokozás illetve a csapadékos idő miatt.

3.    Milyen a tornafelszerelés?

Rövid nadrágot és külön pólót, tornacipőt, zoknit, illetve kis arctörlőt kérünk, hogy a foglalkozás után lemoshassák, megtörölhessék az arcukat. A hűvös idő beköszöntével hosszú nadrágra és melegítő felsőre is szükség lesz.

4.    Tankönyvek

A tankönyveket a tanulók az első használat előtt kapják kézhez, addig az osztályfőnököknél van.

5.    Probléma esetén kihez fordulhatok?

Érdemes az osztályfőnöknek jelezni a kérdéseket, problémákat. Hosszabb megbeszélésre is lehetőség van fogadóóra keretében, bármelyik gyermekkel foglalkozó szakemberrel.

A pedagógusok munkáját logopédus, képességfejlesztéssel foglalkozó gyógypedagógus, védőnő, iskolaorvos, gyermekgyógyász segíti.

6.    Szakkörök

A szakköri kínálat évről évre változik, erről általában szeptember végén kapnak a szülők tájékoztatást és októberben kezdődnek a foglalkozások. A választás nem kötelező, az elfoglaltság a tanítási időn túl, a napközi idejére esik.

7.    Házi feladat

A házi feladat elkészítésére a napközis tanulóknak a napköziben, pedagógiai segítség mellett van lehetőségük. Törekszünk arra, hogy minden esetben elkészüljenek az írásbeli feladatok, ugyanakkor a szóbeli feladatok se maradjanak el.

8.    Milyen az első néhány nap?

Az első napokban a gyerekek ismerkednek egymással, a pedagógusokkal, az iskola épületével, a szokásokkal, röviden az iskolai élettel. Mi pedagógusok pedig szeretnénk minél jobban megismerni a ránk bízott tanulókat. Ez hosszú folyamat, de annak érdekében, hogy minél sikeresebben kezdjük a közös munkát az első napokban nagyon sok „ismerkedős”, közösségformáló, illetve az egész osztállyal játszható képességfejlesztő játékra kerül sor, és a tankönyvekre, füzetekre még nincs szükség. A fent leírtakon kívül azért érezzük ezt a szakaszt fontosnak, hogy megkönnyítsük az óvoda és iskola közti átmenetet. A szülők megértését és türelmét előre is köszönjük.

9.    Értékelés

Az első évfolyamon a tanulók nem jegyeket kapnak, hanem szöveges formában értékelik teljesítményüket.

 

Diákigazolvány:

A diákigazolvány igénylés menete a következő:

 

 - Először az okmányirodába kell elmenni, ahol fényképet készítenek a gyermekről.

 - Vinni kell még bemutatásra a lakcímkártyát, és a születési anyakönyvi kivonatot.

 

Az okmányirodában készül az adatlap, amit be kell hozni az iskolába és a titkárságon leadni.

 

Ezután történik a megrendelés, és kb. 3-4 hét alatt elkészül az igazolvány.

 

A diákigazolványt, az iskola címére postázzák, melyről értesítést küldünk.

 

Az okmány ezután átvehető az iskola titkárságán.

 

A diákigazolvány mindenki számára ingyenes!

 

Étkezés:

Intézményünkben napi egyszeri ( menza: ebéd ) illetve háromszori ( napközi: reggeli-ebéd- uzsonna) étkezést tudunk biztosítani a gyerekeknek.

Az étkezés befizetése az iskola titkárságán történik lehetőleg pontosan kiszámolt készpénzzel, az iskola hirdető táblájára előre kiírt időpontban. A befizetés dátumáról honlapunkon is tájékozódhat.

Az ebédbefizetést lehetőségük van átutalással kiegyenlíteni.Fontos azonban, hogy aki ezt a lehetőséget választja, annak a tanév végéig ilyen formában kell rendeznie gyermeke számláit. Önök a rendszertől egy értesítő e-mailt kapnak, amely tartalmazza a fizetési határidőt. Amennyiben nem sikerül a megadott időpontig kiegyenlíteni a számla összegét, akkor a pótbefizetés napján van lehetőség készpénzben befizetni a titkárságon.

Az étkezés lemondása függetlenül a befizetés módjától telefonon történik, az alábbi telefonszámon: 257-0562. Lemondásra minden reggel 7.00-tól 8.30-ig van lehetőség és a következő napi étkezés az első, amit le lehet mondani. Adott napi étkezés lemondására nincs mód. Pénz visszafizetésére nincs lehetőség, a következő befizetésénél kerül jóváírásra. Intézményünk tanulói sajátos helyzetükből adódóan 50%-os térítési díj megfizetésével vehetik igénybe a szolgáltatást. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők „ingyenes” étkezést vehetnek igénybe, A Rákosmente Jegyzőjének határozata alapján.

Mindenképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy hiányzás esetén az étkezést akkor is le kell mondani, ha ”ingyenesen” étkezik a gyermek. Amennyiben több alkalommal ezt elmulasztja, a támogatás megvonható.

Diétás étkezésre is lehetőség van, szakorvosi vélemény alapján. Kérjük, figyeljenek arra, hogy a kiállított vélemény csak egy évig érvényes, ha szükséges, újat kell beszerezni.

Az aktuális heti étlap az iskola faliújságjain valamint a honlapunkon megtekinthető.

 

Az intézmény honlapjának nyitóoldalán a menüsorban az Iskola szóra kattintva további információk olvashatók az iskoláról. Az Intézményünk menü alatt is hasznos dolgokról tájékozódhatnak a kedves Szülők, pl. a tanév rendjénél olvashatók a szünetek időpontjai vagy a gyermekvédelemről, az iskolapszichológiáról találnak összefoglalást. 

Jó böngészést kívánunk.

Vissza a listához