Levél

Tisztelt Szülők!

Az utóbbi időszakban többször előfordult, hogy az otthon betegeskedő hozzátartozók mellől, akikről később kiderült, hogy koronavírus fertőzöttek, gyermeküket behozták az iskolába és csak akkortól tartották otthon, mikor fertőzés ténye bebizonyosodott. Köztudott, hogy már a tünetek megjelenése előtt is fertőz a vírus, ezért különösen fontos volna, hogy, ha valakinek tünetei is vannak, akkor még fokozottabban legyünk óvatosak. Az otthonról behurcolt vírust, a gyerekek legtöbbször tünetmentesen terjesztik. Átadják társaiknak és dolgozóinknak. A gyerekek pedig ezen kívül, hazaviszik hozzátartozóiknak.Szeretnénk megkérni Önöket, hogy amennyibenotthon, valaki a következő tünetek, láz vagy hőemelkedés, orrfolyás, köhögés, nehézlégzés, szag- és ízérzékelés hiánya, hasmenés, fejfájás bármelyikét mutatja, a gyerekeket is tartsák otthon addig, amíg ki nem derül, hogy koronavírus fertőzésről van-e szó. Ha bebizonyosodik a fertőzés, akkor pedig, kontaktszemélyként a gyerekorvossal egyeztetve,  le kell tölteni a karantén idejét és csak az orvos engedélyével és igazolásával szabad újra iskolába jönni.

Amennyiben ezeket a kéréseket nem tartják be, az iskolát nagyon hamar be kell majd zárni, mert dolgozóink létszáma drámaian lecsökken a megbetegedések miatt. Az utóbbi időben ez a folyamat elindult, egyre kevesebben látjuk el a munkát. Óvodai telephelyünket a megbetegedések nagy száma miatt, erre a hétre már bezárták.

A fentiek mellett, november 11-től, kötelezővé tettük minden gyermek és dolgozó számára az egész napos maszkhasználatot. Erről már tájékozódhattak honlapunkon és a bejáratnál elhelyezett hirdetőtáblán is.

Legyünk magunk és egymás érdekében, fokozottabban felelősségteljesek!

Eddigi és további együttműködésüket köszönjük szépen.

2020. 11. 11.       

                                                                    Üdvözlettel: Tabajdi Zsolt, Intézményvezető

 

Vissza a listához