Mosolygós Nap 2019.

Mosolygós nap

 

A Mosolygós nap rendezvénysorozata kerek évfordulóhoz érkezett most, ugyanis 10 éve, hogy a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium valamint a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI diákjai évről évre kölcsönösen meghívják egymást.

Az idei rendezvénynek mi adtunk otthont és diákjaink lelkesen készültek a vendégek, az 5. b fogadására. Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amely során a tanulók jobban megismerhetik egymást, közösen játszhatnak, alkothatnak, sportolhatnak. Ennek jegyében 5 állomáson forgószínpad szerűen tölthették el a délelőttöt a gyerekek. Volt közös éneklés és körtánc, farkincafogó játék a tornateremben, számháború „kicsit másképp” az udvaron, üvegfestés és társasjáték.

A programot Tabajdi Zsolt intézményvezető nyitotta meg. Ezt követte a gyurkovicsos diákok rövid kis jelente, amely arról szólt, hogy akármilyenek is vagyunk, a zene össze tudja kötni az embereket. Ezt a mondanivalót egy erdei tisztáson játszódó történetből tudhattuk meg, melynek kedves kis állatok voltak a szereplői. Azt bizonyítandó, hogy ez valóban így van iskolánk két tanulója adott elő egy-egy kis darabot szintetizátoron illetve hegedűn. A tízórai elfogyasztása után pedig kezdődhetett a közös játék, amikor is a házigazdák és a vendégek közös csapatokat alkottak és helyszínről helyszínre járva részt vehettek a fent említett tevékenységekben. A program zárásaként pedig egy olyan alkotás készült, melyben mindenki részt tudott venni: nagyméretű, kifeszített festékfoltokkal ellátott vásznat kellett vízibombákkal eltalálni, hogy a színek a lehető legkülönbözőbb módon összemosódjanak. Ez igazán élvezetes volt és nagy sikert aratott a diákok körében. Végül a hagyományosnak mondható és el nem hagyható közös fénykép elkészítése zárta a vidám délelőttöt. Búcsúzásként a vendégek saját készítésű, gyönyörű könyvjelzőket ajándékoztak a gyurkovicsos gyerekeknek.

 A vendégek mindvégig nagyon nyitottak voltak, türelmesek és segítőkészek. Látva a kőrösis diákok hozzáállását iskolánk tanulóihoz, azt gondolom rendezvényünk elérte a célját és ismét egy apró lépést tett mindkét fél a másság megismertetéséhez, megértéséhez és elfogadásához.

Köszönjük a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium diákjainak, hogy volt kedvük felkeresni minket, egy közös, vidám napon részt venni nálunk.

A Galéria menüre kattintva képes összefoglalót is láthatnak az érdeklődők.

 

Vissza a listához