Összefoglaló a Logopédia Európai Napjáról

A Logopédia Európai Napja Rákosmentén

 

Közösen ünnepelte a Logopédia Európai Napját a Vigyázó Sándor Művelődési Házban a FPSZ. XVII. Kerületi Tagintézménye, valamint a Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI.

A találkozón dr. Varjuné dr. Fekete Ildikó, a Kelet-Pesti Tankerület igazgató asszonya, valamint Fohsz Tivadar, a kerület alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, Rákosmente logopédusait.

Nagyné Ringer Gabriella, a FPSZ. XVII. Kerületi Tagintézményének igazgató-helyettese a logopédia kerületi helyzetét tekintette át. Felhívta a figyelmet arra, milyen fontos lenne ebben az örvendetesen nagy gyermeklétszámmal bíró kerületben is logopédiai osztályok indítása. Ezután meghallgathattuk Kovács Ágota, a FPSZ. gyógypedagógusa előadását az autizmussal élő gyermekek kommunikáció fejlesztéséről. Izgalmas előadásában végig követhettük a korai fejlesztésben résztvevő autizmussal élő gyermekek első lépéseit a kommunikáció területén.

A találkozó záró részében Singely Andrea, a Gyurkovics EGYMI munkaközösség-vezetője kalauzolt bennünket. Beszélgetésünk segített egymás megismerésében, és napi munkánkban talált örömünk egymással való megosztásában.

 

Vissza a listához