Osztálykirándulások

Kirándulások

 

Ebben a tanévben nem szerveztünk közös, az intézmény minden osztályát érintő „buszos” kirándulást, hanem minden csoport maga dönthette el, hogy hová látogat el. A legtöbb csoport azonos napon, május 28-ára szervezett programot, de voltak akik ettől eltérően, más időpontot választottak.

Következzen most egy kis élménybeszámoló csoportonként. A kirándulások képeit a Galéria menüre kattintva tekinthetik meg.

Lia néni csoportja:

Csoportunk a Budakeszi Vadasparkban járt. Kényelmes utazás után nagyon jót sétáltunk. Érdekes dolgokat tudtunk meg a medvékről és a farkasokról, valamint sok Magyarországon honos állatfajban gyönyörködhettünk. Kipróbáltuk a természetbe simuló játszóteret, a szabadban piknikeztünk, végül kellemesen elfáradva tértünk vissza az iskolába.

Erzsi néni csoportja:

A mi csoportunk a Kopaszi-gátra kirándult. Sokat utaztunk busszal, vonattal, metróval, de a legnagyobb élmény a hajózás volt. Szép időben szeltük a habokat, több híd alatt is elhajóztunk. A Kopaszi-gáton játszottunk és piknikeztünk. Hazafelé fagyiztunk. Sok szép élménnyel, fáradtan tértünk vissza az iskolába.

Mariann néni csoportja:

Mi a Mezőgazdasági Múzeumba látogattunk el. Igyekeztünk minél több tömegközlekedési járművel utazni: busz, metró, villamos, hajó, Kisföldalatti. Sajnos a múzeumban zártkörű rendezvényt tartottak, így a kiállítás egy részét nem tudtuk megtekinteni. Szép időben, jó hangulatban telt el ez a délelőtt.

Móni néni és Ági néni csoportja:

Ki csoportjainkkal közös kirándulást szerveztünk és a Füvészkertet kerestük fel. Ki gondolná, hogy a kert csodás növényei között egy kis mesebirodalom várja a gyerekeket egy kedves idegenvezető jóvoltából. Hüvelyk Panna meséje adta a keretet ahhoz, hogy a tanulók minél több érdekes növénnyel és helyszínnel ismerkedjenek meg a Füvészkert területén. A meseszereplők a különböző helyszíneken elrejtőztek és ezeket kellett megtalálni a gyerekeknek a mese fonalát követve, miközben a vezetőnk többféle növénnyel is megismertette őket. Végül visszatértünk a kiinduló állomásra, ahol mindenki elültethette saját cserepes virágát, majd papírból készített pipacsvirággal díszíthetett és hazavihetett. A nap zárásaként pedig epret szedhettek és kóstolhattak a gyerekek. Egy nagyon kellemes, valódi gyerekprogramon vehettünk részt.

Hajni néni csoportja:

Mi a Liszt Ferenc Repülőtérre és a Reptéri Múzeumba (Aeropark) látogattunk el. A repülőtéren megnéztük az érkező és indulásra várakozó járatokat a kijelzőkön és a reptéri kilátón. A tanulók tájékozódhattak a légi közlekedés legfontosabb tudnivalóiról: repülőjegy vásárlás, csomagfeladás, beszállás.

Az Aeroparkban „felszálltunk” a forgalomból kivont repülőgépekre, beülhettek a gyerekek a pilótafülkébe, megnézhették a korábbi magyar légitársaságról bemutatott kiállítást.

Edit néni csoportja:

A veresegyházi Medveparkba mentünk kirándulni. A parkban a medvéken kívül nyuszikat, farkasokat, aligátor teknősöket, hiúzt is láthattunk. A gyerekek minden állatot érdeklődve figyeltek, de a legjobban a medvék tetszettek nekik. Hosszú nyelű fakanállal kínálhatták nekik a mézet, amit a macik nagyon szívesen el is fogyasztottak. A kirándulást egy focimeccsel, kidobóval tettük még vidámabbá és játszótéri játékkal fejeztük be.

Szilvi néni csoportja:

Mi a Gödöllői Királyi Kastélyt kerestük fel. Az állandó kiállítás részeként betekintést nyertünk a kastélyba, megnéztük a gyönyörű szobákat, szalonokat. Bútorokkal, ruhákkal, fegyverekkel és egyéb használati tárgyakkal ismerkedtünk meg. A jó időnek köszönhetően a kastély parkjában sétálhattunk, majd ki-ki egy-egy sütivel vagy fagyival zárta a napot.

Gábor bácsi csoportja

A Naplás tóhoz kirándult a csoport teljes létszámmal, majd a helyszínen testvérek is csatlakoztak a vidám társasághoz. A gyerekek mind jól érezték magukat, jó élményekkel tértünk haza.

Renáta néni csoportja:

Május 29-én az Autista 1 csoport a Fővárosi Állatkertbe látogatott. Közelről megcsodáltuk az állatkert lakóit. Láttuk a nagy jegesmedvéket, gorillákat, zsiráfot és elefántot. Jót derültünk az ügyes fókákon. Benéztünk a "cápasuliba". Találkoztunk különleges halakkal, papagájokkal. Mindenki nagyon bátor volt, mert a kecskéket is megsimogattuk. A gyerekek nagyon jól viselkedtek. Sok szép élménnyel tértünk haza. 

A képek a honlap Galériájában megtekinthetők.

Vissza a listához